Cinema Anèmic #03 (Espai ST3)

LLUÍS DE SOLA
Presenta... "Aigua"

20 de marzo de 2015 a las 20:30h

Proyección de un conjunto de películas en 16 mm que tienen en el agua su común denominador. Filmaciones de entornos naturales como el río y la playa debidamente alterados mediante la propia sustancia acuosa presente en los lugares documentados. Un cine que fluye como las corrientes fluviales, que erosiona como las olas del mar.






























Sesión programada por Lluís de Sola:

Cal sempre anar vers una llum ignota,
Sota les voltes de l'obscuritat. 

Joan Vinyoli

El Riu (2013) 13 minuts, 16 mm., blanc i negre, mono
Vistes del riu Ter i dels seus voltants, fetes durant el rodatge d'El pas del riu. Pel·lícula revelada amb aigua del riu, concretament amb l'aigua del rec al seu pas per uns horts. El so correspon al rastre de les gotes d'aigua del riu, ja seques damunt de la pel·lícula, en passar pel lector òptic del projector.

Pedres (2014) 3 minuts, 16 mm., blanc i negre, mono
Vaig voler documentar pedres esmolades, trossos de muntanya poc abans de precipitar-se avall per una tartera de trenta metres fins a una platja de pedres també de trenta metres. Els trenta metres de pel·lícula filmats es van revel·lar amb aigua de mar d'aquella mateixa platja.

Un encanteri (2014) 5 minuts (esbós provisional), 16 mm., blanc i negre, estèreo
He fet aquesta pel·lícula a partir del metratge descartat d'una altra pel·lícula més llarga i feixuga que encara no he acabat. Es tracta d'un estrany divertimento, de forma i idea elaborades, que explica de manera íntima uns misteriosos fets ocorreguts a Cerbère no fa gaire.

Resclosa #7 (2013) 3 minuts, 16 mm., colors, sense so
Pel·lícula de patinadores alemanyes dels anys setanta, que fan mans i mànigues per aparèixer i desaparèixer de la pantalla, per ser una imatge o una mica menys que això, feliçment atrapades al fang d'una resclosa on segurament s'hi van passar massa temps, d'esvoranc en esvoranc.

Núvols (2015) 3 minuts, 16 mm., blanc i negre, estèreo
Una tria de núvols abans d'una tempesta. Pel·lícula revelada i rentada amb aigua de pluja.

La budellera (2014) 16 mm., blanc i negre, sense so
Posats en reguitzell i filmats de manera diversa i dispersa, vet aquí els arbres que em vaig trobar de camí a la Font de la Budellera, just per anar-hi a buscar aigua per revelar aquesta mateixa pel·lícula.

Lluís de Sola:
http://www.adecinema.com/

Hoja de mano en PDF

Evento en Facebook

Noticia en Visionary Film

Fotogramas:




















Documentación fotográfica: